IN MEMORIAM

Ad van der Weel

Woensdag 28 februari j.l. kwam er een eind aan het leven van ons trouwe lid Ad van der Weel. De laatste paar jaren had hij het schaken weer opgepakt na een aantal “schaakloze” jaren.

In het verleden heeft Ad heel veel betekend voor onze vereniging als secretaris, voorzitter, eindredacteur van ons toenmalige clubblad “Middelburgs Schaaknieuws” en als teamleider. Hij heeft enorm veel energie gestoken in onze schaakclub.

Naast een heel beminnelijk mens was Ad ook een sterke schaker, die heel agressief en gevaarlijk uit de hoek kon komen. In zijn eigen schaakrubriek zal Kees de Wolf ter ere van Ad een partij van hem analyseren, die laat zien waartoe hij op het schaakbord in staat was.

Dat Ad moge rusten in vrede.

Maarten Westerweele.